ACT Grupa je potporna poduzetnička institucija za poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecajem. Osim toga, pruža podršku organizacijama civilnog društva te radi na poboljšanju socijalnih politika. Na tržištu pruža usluge strateškog i poslovnog razvoja i upravljanja društvenim utjecajem te kreira inovativna rješenja prilagođena potrebama korisnika. Kada kažemo društveni utjecaj mislimo na one poslovne prakse koje donose vrijedan povrat društvu, okolišu i zajednici.

ACT Grupa takvima pomaže da  rastu više i brže, i to kroz različite programe podrške, mentorstvo i stručne savjete, odnosno kroz provjerene strategije razvoja i inovativna rješenja. Organizacija njeguje individualni pristup, odnosno svaki tip podrške koju pruža, bilo poduzetnicima bilo udrugama ili drugim organizacijama civilnog društva, je prilagođen konkretnim potrebama svakog korisnika. Iza ACT Grupe je 8 godina iskustva, 6 pokrenutih poduzeća, više od 250 ojačanih organizacija i više od 60 poduzeća u kontinuiranoj podršci te preko 3,5 milijuna kuna dodijeljenih potpora kroz različite programe.

Tijekom tih godina organizacija je surađivala s brojnim vrhunskim stručnjacima (u njihovom bazenu mentora nalazi se 40-ak iskusnih eksperata s poduzetničkim iskustvom koji pokrivaju sva područja organizacijskog i poslovnog razvoja), institucija i ustanova. Između ostalih i s TICM-om ili Zagrebačkim inovacijskim centrom – ZICER, gdje ACT Grupa ima svoj zagrebački ured. Pa je nekako bilo logično da i čakovečko sjedište organizacije presele u TICM. Dolazak u TICM u ACT Grupi prepoznaju i kao priliku za bolje povezivanje ovih potpornih institucija, odnosno priliku za zajednički rad na razvoju ekosustava kao zajednice proaktivnih pojedinaca/ki, biznis sektora, civilnog društva i javnih institucija.

Zaposlenici ACT grupe.

U prilog tome govore i uspješni poduzetnički potporni programi koje je tijekom godina pokrenula ACT Grupa, a koji sjajno nadopunjuju ponudu ZICER-a (a uskoro, vjerujemo, i TICM-a). Primjerice, program Pokreni nešto svoje od 2016. godine sustavno daje vjetar u leđa mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima odgovarajući na njihove potrebe za adekvatnom financijskom i mentorskom podrškom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja. Prošle godine ACT Grupa je pilotirala i program usmjeren mladim poduzetnicima – Nevjerojatni, kako bi im osigurala potrebne resurse i mentorstvo za jačanje poslovanja i razvijanje njihovog biznisa, te Centar socijalnih inovacija koji radi na organizacijskom razvoju i razvoju inovacije u sektoru neinstitucionalne socijalne skrbi u Međimurskoj županiji.

“Sretni smo što smo uspjeli realizirati naše preseljenje u TICM, pa smo na neki način postali i dio Centra znanja. Brzo smo se uvjerili zašto su ovdje prostorni kapaciteti puni: inovativni i raznoliki poduzetnici, odlična infrastruktura i okolina za kvalitetan i udoban rad, a najbitnije od svega uslužnost i profesionalnost ekipe TICM-a.” naglasio je Stjepan Mikec iz ACT Grupe.

O njihovom radu napisana je i knjiga. “Pank poduzetnici”. Izašla je 2018. povodom petnaeste godišnjice osnutka ACT Grupe, a u njoj autor Robert Posavec duhovitim i britkim jezikom objašnjava na koji su način punk pokret i uradi sam kultura stvorili vrijednosti koje su i danas temelj ACT Grupe. Na konkretnim primjerima uz analizu akcija i projekata može se puno toga naučiti o poduzetništvu i upravljanju organizacijom/poduzećem. Navratite u ured broj 28 i zamolite ih za svoj primjerak knjige, rado će vam ju pokloniti!

ACT Grupa.

Podijeli: