Usporedno s proširenjem kapaciteta poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) te ulaskom u proces inkubacije sve većeg broja poduzetnika, javila se potreba za olakšavanjem pronalaska pojedinog ureda u okviru našeg poduzetničkog inkubatora. Stoga smo došli na ideju o izradi 3D vizualizacije interijera TICM-a putem koje će se na jednostavan, intuitivan i atraktivan način prikazati lokacija pojedine organizacije u jednoj do tri zgrade TICM-a kako bi ih njihovi poslovni partneri brže i lakše pronašli.

Osim u pozicioniranja stanara TICM-a, vizualizacija pomaže i u pronalasku zajedničkih prostorija poput multimedijalne dvorane, soba za sastanke i informatičkih učionica u kojima se često održavaju sastanci, edukacije, konferencije i druga događanja u organizaciji TICM-a, partnerskih organizacija i klijenata.

Vizualizacija prizemlja TICM1 zgrade

TICM trenutno djeluje u dvije zgrade poduzetničkog inkubatora u kojima se nalazi sveukupno 56 ureda koje koriste 42 organizacije. U okviru projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije, Međimurska županija (nositelj projekta), TICM (voditelj projekta) i Javna ustanova REDEA (projektni partner) posljednje tri godine intenzivno rade na rekonstrukciji bivših vojnih objekata te njihovoj prenamjeni u nove prostore poduzetničkog inkubatora.

Tijekom 2019. godine, do tada neiskorišteno potkrovlje zgrade TICM1 uspješno je transformirano u dodatnih 400 m2 poduzetničkog inkubatora namijenjenog radu stručnjaka, uglavnom iz informatičkog, ali i drugih uslužnih sektora djelatnosti.  U 15 opremljenih ureda u potkrovlju smjestila su se, mahom novoosnovana, poduzeća koja obavljaju djelatnosti računalnog programiranja, web i grafičkog dizajna, razvoja informatičkih sustava, izgradnje cloud rješenja, automatizacije IT servisa, procesne automatizacije, usluge fotografiranja i snimanja, postprodukcije snimljenog sadržaja te druge slične djelatnosti.

Uz uredske prostore, opremili smo i coworking. Riječ je o zajedničkom uredu od gotovo 90 m2 podijeljenom u deset radnih jedinica. Prostor je namijenjen nezavisnim profesionalcima (freelancerima), pojedincima i timovima koji rade na razvoju proizvoda, usluge ili projekta te drugim osobama koje imaju povremenu ili privremenu potrebu korištenja uredskog prostora.

Vizualizacija potkrovlja TICM1 zgrade

U naredna dva mjeseca u funkciju će biti puštena i treća zgrada poduzetničkog inkubatora s 18 novih ureda, moderno opremljenom informatičkom učionicom, modularnom sobom za sastanke, izložbenom prostorom i nizom zajedničkih prostorija. Useljenjem novih stanara u TICM3 zgradu TICM-ova zajednica postat će još bogatija, a 3D vizualizacija prostora TICM-a još potrebnija.

Vizualizacija TICM3 zgrade

Potpuno funkcionalna interaktivna 3D vizualizacija će biti dostupna u zgradama poduzetničkog inkubatora TICM-a. Vizualizaciju je temeljem TICM-ovih uputa izradilo poduzeće DD3D d.o.o. specijalizirano za 3D vizualizacije, a prilagodbu za web je napravio obrt Dot studio specijaliziran za web programiranje i web dizajn.


Aktivnost izrade vizualizacije prostora poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje dio je projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Podijeli: