Tehnologija 3D ispisa sve se više koristi u mnogima aspektima života, od industrije i obrazovanja do umjetnosti i medicine. Brzi razvoj ove tehnologije i sve veća dostupnost 3D pisača otvaraju nove mogućnosti primjene poput izrade prototipova proizvoda, suvenira, dijelova strojeva pa čak i zamjenskih zglobova u medicini.

Zbog velikog interesa polaznika, u srijedu 18. veljače 2015. godine, organizirali smo drugu radionicu u nizu po nazivom Tehnologija 3D ispisa koju je vodio Vladimir Sever, direktor tvrtke 3D porta d.o.o.

Pedesetak polaznika imalo je priliku saznati više o 3D pisačima, alatima za izradu 3D modela i pripremi za ispis te o primjeni tehnologije u praksi. Vladimir Sever je tijekom predavanja usporedio brzi razvoj 3D printera s razvojem PC računala te naglasio da se trenutno nalazimo usred nove industrijske revolucije koja će u skoroj budućnosti dovesti 3D pisače u svaki dom i omogućiti svima izradu predmeta prema vlastitoj želji i potrebi.

Osim što tehnologija 3D ispisa otvara sasvim nove mogućnosti za poduzeća, organizacije i pojedince, utječe i na cjelokupnu industriju proizvodnje koju će ova tehnologija zasigurno značajno promijeniti, a te promjene vidljive su već danas.

Ponukan činjenicom da ovakve radionice potiču kreativnost i maštu, TICM će i dalje biti aktivan u organizaciji sličnih edukacija. Tako je već za 18. ožujka 2015. predviđena organizacija radionice iz 3D skeniranja.

Podijeli: