“360° u 360 dana” naziv je novog međunarodnog akceleratorskog programa za europska tehnološka startup poduzeća. Sudionici programa dobit će kapital za rast i razvoj u iznosu od 100.000 eura, a renomirani mentori i ulagači podržat će ih u stjecanju uporišta u Europi i SAD-u te privlačenju poduzetničkog kapitala.

Program je otvoren za tehnološke startup poduzeća u okviru područja trgovine, FinTecha, blockchain tehnologije, umjetne inteligencije, modela, Softver kao usluga (SaaS), e-trgovine itd. Sastoji se od tri faze, a provodit će se u Grazu i San Franciscu. 

Christian Vancea, predsjednik Uprave tvrtke 360 Lab: “U Europi postoji mnogo start-up tvrtki koje uspješno razvijaju nove tehnologije ili poslovne modele, ali im nedostaje potreban know-how i infrastruktura za probijanje na međunarodno tržište. Iako postoje brojni programi inkubatorskog i akceleratorskog tipa, većina ih nije usmjerena na pružanje potpore u prijelazu iz faze ulaska na tržište u fazu rasta, što zahtijeva mnogo kapitala. Stoga nam je u 360 Labu cilj bio razviti akceleratorski program koji pokriva upravo ovo ključno područje. Odlučujući faktor za start-up tvrtke je činjenica da na raspolaganju imamo potreban kapital za daljnja ulaganja, kao i međunarodnu mrežu te time stvaramo značajnu dodanu vrijednost. „360 Lab Accelerator“ otključava vrata međunarodnih tržišta i investitora za europske start-up tvrtke.“

Dominik Renner, Martin Trink, Christian Vancea i Felix Uitz (Foto: 360 Lab)

Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza. Prijave se mogu slati od 20. rujna do 18. studenog 2018. godine. Na događanju koje će se održati 12. prosinca bit će izabrano pet startup poduzeća s najvećim potencijalom te će u siječnju 2019. godine započeti program u Grazu.

Tijekom prva četiri mjeseca, proizvodi i usluge startup poduzeća bit će prilagođeni zahtjevima tržišta i odabrat će se najučinkovitija metoda prodaje. Na kraju ove prve faze, startup tvrtke predstavit će svoj napredak zainteresiranim investitorima na “Demo danu”. Ako ih uspiju impresionirati, ne samo da će biti u mogućnosti osigurati ulaganja, nego će i dobiti jedinstvenu priliku za dokazivanje u Silicijskoj dolini.

Slijedit će tri mjeseca intenzivnog rada u “CoLab44” u San Franciscu kako bi se pripremili za međunarodno lansiranje, slijedeći moto “što više korisnika ili prihoda, više poduzetničkog kapitala”

Prijave za “360 Lab Accelerator” mogu se poslati od 20. rujna do 18. studenog na www.360-lab.com.

Izvor: www.bug.hr

Podijeli: