U svrhu poticanja kreativnosti kao pokretačke sile razvoja, odlučili smo na jednom mjestu okupiti neke od najboljih stvaratelja kreativnog sadržaja u Hrvatskoj te vas stoga pozivamo na

2. DAN KREATIVNIH TEHNOLOGIJA
koji će se održati 15. svibnja 2013.

u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec

Događaj će se sastojati od niza izrazito atraktivnih multimedijalnih prezentacija na kojima će biti predstavljene tehnologije korištene za izradu kreativnih sadržaja i na kojima će stručnjaci iz pojedinih područja kreativnog stvaralaštva podijeliti svoja znanja i iskustva kroz primjere iz prakse.
Predavanja ne bi smjeli propustiti kreativci, posebice oni koji djeluju u području grafičkog dizajna, web dizajna, fotografije, filma i video produkcije, 3D dizajna, razvoja aplikacija za pametne uređaje ili interaktivnih aplikacija. Predavanja će biti zanimljiva i znatiželjnicima koji žele zaviriti iza kulisa suvremenog stvaralaštva i upoznati se s kreativnim procesom u kojem su moderne tehnologije jedan od osnovnih alata.
Program dana kreativnih tehnologija 2013.
TerminIme predavačaTema
8,30 – 9,00REGISTRACIJA
9,00 – 9,15Ivan Plačko/Bojan PečnikUvodni govor
9,15 – 9,45Dr.sc. Nikica Gilić
Hrvatski filmski savez
Predstavljanje „Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić“

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program unutar kojeg se nude oko 90 intenzivnih sati (teorije i praktičnog rada) na svakom pojedinačnom programu ili polaznoj radionici. Uz radionice se organiziraju i filmske projekcije, rasprave o filmu i druženja s ciljem poticanja polaznika na stvaranje novih filmskih projekata.
U sklopu predstavljanja programa Škole bit će prikazan izbor radioničkih radova koji zaokružuju svih 15 godina održavanja Škole medijske kulture.

15. po redu Škola medijske kulture održat će se u Čakovcu od 19. do 29. kolovoza 2013. godine, a TICM je po treći put partner ovog iznimno važnog događaja koji doprinosi razvijanju medijske, posebice filmske, kulture u okviru nastave hrvatskoga jezika u našim školama.

9,45 – 10,30Tomislav Vujnović
Vizije.hr
Intervencije u prostor

U sklopu radionice prikazat će se nekoliko načina intervencije u slikama prostora. Započet će se s najjednostavnijim intervencijama u fotografiji, a nastaviti sa statičnim videom da bi se na kraju prikazala intervencija u videu koji je snimljen kamerom iz ruke.

Prikazat će se postupci na kojima se zasniva većina efekata primjenjivih u industriji. U radionici će se koristiti program Nuke, no postupci intervencije, koji će se prikazati tijekom radionice, primjenjivi su u bilo kojem drugom softveru za compositing.

10,30 – 10,45
PAUZA
10,45 – 11,45Toni Milun
tonimilun.com
Online obrazovni projekt “Where maths is fun”

U posljednje vrijeme pojavljuje se mnoštvo novih web servisa s obrazovnim sadržajem. Jedan od popularnijih edukativnih servisa u Hrvatskoj nastao je na inicijativu studenta Nikole Mujdžića koji je svom profesoru Toniju Milunu predložio snimanje videolekcija iz matematike te njihovo objavljivanje na internetu. Projekt „Where maths is fun“ (www.tonimilun.com )isprva je zamišljen kao serija od dvadesetak videa, ali se u dvije godine pretvorio u pravi internetski portal s više od 1700 objavljenih videouradaka, posjećenih više od 3 milijuna puta.

U sklopu predavanja sudionici će saznati više o samim počecima projekta, zašto je pokrenut, u kojoj se fazi nalazi danas i kakvi su planovi autora za budućnost.

11,45 – 12,30Davor Komerički
5/GROUP
Inovativne tehnologije u svakodnevnom životu

Rad s novim tehnologijama ne mora značiti samo osmišljavanje proizvoda i projekata koji će služiti u promotivne svrhe. Kvalitetna primjena inovativne tehnologije može dovesti do inspirativnog radnog okruženja i stvaranja pozitivnog imidža tvrtke.

Jedan od takvih primjera je “EKT Technology Road”, uređenje dijela poslovnog prostora Ericssona NT u Zagrebu koji je vodila kreativna grupacija 5/GROUP uz podršku Ericssona NT.

12,30 – 13,15PAUZA ZA RUČAK
13,15 – 14,45Davorin Mance
Fotoklub Čakovec
Vaš proizvod/usluga u najboljem svijetlu

Zašto je kvalitetna fotografija proizvoda ili usluge važna i na koji način se može izraditi? Sudionici će na ovoj radionici upoznati praktične načine izrade, obrade i pripreme fotografija za tisak ili objavu na internetu.

Radionica je namijenjena svima koji sami žele kvalitetnom fotografijom prezentirati svoje proizvode ili usluge, bez potrebe angažiranja stručnjaka.

14,45 – 15,30Kristijan Mršić
Momentum studio
Vizualni efekti – svijet gdje umjetnost izaziva tehnologiju

Radionica je namijenjena svima koji žele pobliže upoznati svijet vizualnih efekata i računalne 3D animacije. Saznajte na koji način se umjetnost i tehnologija isprepliću te kakva je praktična primjena tehnologije u svijetu filma, televizije i ostalih medija.
U sklopu radionice prikazat će se prizori iz nekih od najvećih hrvatskih projekata (Hrvatski kraljevi, U potrazi za Markom Polom, Sonja i bik,…) te niz komercijalnih projekata u kojima su korištenih vizualni efekti.

Za sudjelovanje na radionicama i predavanjima, molimo Vas da se prijavite putem internetske stranice događanja www.dkt.ticm.hr najkasnije do 13. svibnja 2013. godine.

Sva predavanja i radionice su besplatne.

Podijeli: