Listopadski meetup Me <CoDe/> grupe bit će u znaku WordPress-a, platforme za izradu CMS (Content Management System) web-stranica.

WordPress je nastao 2003. godine, a izradili su ga Mat Mullenveg i Mike Litte s namjerom poboljšanja tipografije svakodnevnog pisanja. Iako je WordPress platforma nastala primarno s ciljem pisanja blogova, petnaest godina kasnije, razvila se u kvalitetan CMS (Content Management System) sustav koji omogućava korisnicima jednostavno upravljanje sadržajem na vlastitim web stranicama.

Kroz predavanje sudionici meetup-a bit će upoznati o tome što je WordPress, koji koraci prethode izradi strukture teme, kako se odvija instalacija WordPress-a na server i spajanje s bazom podataka, odabirom i instalacijom tema, hooksa i post tipova te o unosu i uređivanju filtera sadržaja.

Za aktivno sudjelovanje u meetup-u potrebno je na svom računalu imati instalirano i podešeno PHP razvojno okruženje, odnosno WEB server, PHP i MySql, te instalirani WordPress. Platforma WordPress može se skinuti sa ove adrese.

Meetup će vodit Srđan Srđenović iz poduzeća Koder. Srđan se programiranjem bavi još iz vremena 286-ca, GoTo-a i Clipper-a, dok je zadnjih 15-ak godina fokusiran na razvoj web aplikacija.

Meetup će se održati, u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, 3. listopada 2018. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje s početkom u 17.00 sati. Prijavu za sudjelovanje možete poslati putem stranice grupe: Međimurje Design&Code.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: