• 16. kolovoza 1891. godine – DONESENA JE ODLUKA O GRADNJI VOJARNE U ČAKOVCU

  Kompleks od 21 zgrade izgradilo je poduzeće Hirschel – Baschrach iz Nagykanigzse, a vojarna je službeno otvorena 1896. godine. Od samog otvaranja vojarne potkraj 19. stoljeća, ona je korištena u nekoliko različitih političkih sustava.

  više ..
 • 2004. godina – MINISTARTSVO OBRANE NAPUSTILO PROSTOR BIVŠE VOJARNE

  Ministarstvo obrane 2004. godine napustilo je prostore bivše vojarne u vlasništvu MORH-a (sveukupne površine 55 hektara). Napuštanjem prostora od strane Hrvatske vojske rezultiralo je zapuštanjem cijelog kompleksa koji je prepušten propadanju.

  više ..
 • 2007. godina – VLASNIK KOMPLEKSA VOJARNE POSTAJE MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

  5. lipnja 2007. vlasnikom cijelog kompleksa vojarne postala je Međimurska županija. Ugovor o primopredaji potpisali su tadašnji premijer Ivo Sanader i međimurski župan Josip Posavec te je time okončano dvije godine dugo razdoblje rješavanja pitanja bivših vojnih nekretnina na području Međimurja.

  više ..
 • 2009. godina – PROJEKT OSNIVANJA TEHNOLOŠKO-INOVACIJSKOG CENTRA MEĐIMURJE

  Projekt osnivanja Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM-a) inicirala je Međimurska županija uz potporu Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e s ciljem stvaranja uvjeta za pružanje inkubacijskih usluga, naprednih savjetodavnih usluga te organizacije poslovnih i tehnoloških edukacija poduzećima u Međimurskoj županiji i šire

  više ..
 • 2010. godina – OTVORENJE ZGRADE TICM1

  2010. godine u okviru Centra znanja Međimurske županije u funkciju je puštena prva zgrada poduzetničkog inkubatora – TICM1 smještena na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b. Ukupna površina zgrade iznosi 1346,20 m2 od čega 534,15 m2 zauzimaju uredski prostori.

  više ..
 • 2011. godina – OTVORENJE ZGRADE TICM2 I USTROJAVANJE TICM-A KAO SAMOSTALNOG TRGOVAČKOG DRUŠTVA

  Godinu dana nakon otvorenja zgrade TICM1 dovršena je rekonstrukcija i opremanje zgrade TICM2 smještene odmah do zgrade TICM1 na adresi Bana Josipa Jelačića 22/c. Njezinim otvorenjem su poduzetnicima postali dostupni uredi i zajedničke prostorije ukupne površine 1305,10 m2.

  više ..
 • 2012. godina – GODINA OPREMANJA TICM-a DODATNOM IT OPREMOM

  Početkom 2012. godine u TICM-u je inkubirano 11 poduzeća, dok je na kraju godine usluge inkubacije koristilo 17 poduzeća. U 2012. godini aktivnosti TICM-a velikim su dijelom bile usmjerene na organiziranje i provođenje edukacija i konferencija s ciljem širenja znanja među ciljnim skupinama i povezivanja  proaktivnih inovativnih dionika na zajedničkim projektima.

  više ..
 • 2013. godina – U FOKUSU DALJNJI RAZVOJ CENTRA ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

  Uz redovne aktivnosti, TICM je u 2013. godini nastavio provoditi projekte iz 2012. godine te započeo sudjelovanje u novim projektima. 

  više ..
 • 2014. godina – POPUNJENOST INKUBATORA NA RAZINI OD 93%

  2014. godine usluge inkubacije koristila su 23 poduzeća kojima su djelatnici TICM-a pružili niz savjetodavnih usluga iz područja u kojima posjeduju znanja i ekspertizu.

  više ..
 • 2015. godina – OSIGURANI PREDUVJETI ZA PROŠIRENJE KAPACITETA TICM-a

  Tijekom pet godina djelovanja, u TICM-ovom poduzetničkog inkubatoru poslovalo je 32 poduzeća. Krajem 2015. godine usluge inkubacije koristilo je 20 poduzeća pri čemu je šest poduzeća uspješno završilo proces inkubacije. 

  više ..
 • 2016. godina – PROJEKTI DIGITALNE TRANSFORMACIJE I PROŠIRENJA KAPACITETA TICM-a

  Tijekom 2016. godine potražnja poduzeća za uslugama inkubacije i dalje je rasla te je u inkubator ušlo sveukupno osam novih poduzeća. Krajem 2016. godine usluge inkubacije koristilo je ukupno 27 poduzeća uz 100% popunjenosti kapaciteta.

  više ..
 • 2017. godina – PROJEKT„ULAGANJE U PROŠIRENJE PODUZETNIČKE POSLOVNE INFRASTRUKTURE U CENTRU ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE“ ODOBREN ZA FINANCIRANJE

  S ciljem proširenja poslovne infrastrukture i odgovora na potražnju za uslugama koje nude, djelatnici TICM-a, REDEA-e i Međimurske županije krajem 2016. godine pripremili su projekt Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije za prijavu na natječaj financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

  više ..
 • 2018. godina – RADOVI NA REKONSTRUKCIJI POTKROVLJA TICM1 ZGRADE U PUNOM JEKU

  Nakon uspješno provedenog postupka nabave radova na rekonstrukciji potkrovlja TICM1 zgrade te potpisanog ugovora s odabranim izvođačem Tekeli Projekt Inženjering d.o.o., u kolovozu 2018. godine krenuli su radovi na rekonstrukciji potkrovlja.

  više ..
 • 2019. godina – U FUNKCIJU STAVLJENI DODATNI PROSTORI PODUZETNIČKOG INKUBATORA U POTKROVLJU 22B ZGRADE

  U svibnju 2019. godine korisnicima je na raspolaganje stavljeno dodatnih 408,47 m2 potkrovlja zgrade TICM1.

  više ..
 • 2020. godina – PODUZETNICIMA NA RASPOLAGANJU DODATNIH 632,08 M2 POVRŠINE U ZGRADI TICM3

  U okviru projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije rekonstruirani su i opremljeni prostori poduzetničkog inkubatora u zgradi TICM3 koja je u funkciju puštena u drugoj polovici 2020. godine. 

  više ..

Izradu vremenske crte sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.