< povratak

Nakon uspješno provedenog postupka nabave radova na rekonstrukciji potkrovlja TICM1 zgrade te potpisanog ugovora s odabranim izvođačem Tekeli Projekt Inženjering d.o.o., u kolovozu 2018. godine krenuli su radovi na rekonstrukciji potkrovlja. Proing d.o.o. imao je ulogu projektantskog nadzora, a Rescon d.o.o. stručnog nadzora. Tokom narednih 10 mjeseci, 400 m2 neiskorištenog potkrovlja bivše vojne zgrade s kraja 19. stoljeća dobro osmišljenim spletom znanja, vrijednih ruku i financijskih resursa bit će transformirano u dodatnih 400 m2 prostora poduzetničkog inkubatora TICM-a namijenjenog radu stručnjaka, uglavnom iz informatičkog, ali i drugih uslužnih sektora djelatnosti. Osim 16 ureda različitih veličina, opremit će se i prvi coworking/predinkubacijski prostor te prostorije za sastanke i druženje. 

Zbog potrebe ponavljanja postupka nabave radova za TICM3 zgradu, početak radova na TICM3 zgradi nije pratio početak radova na rekonstrukciji potkrovlja TICM1 zgrade.  Radovi na trećoj zgradi inkubatora koja će raspolagati s 18 ureda, sobom za sastanke, informatičkom učionicom i zajedničkim prostorijama na sveukupno 632 m2 površine započeli su u prosincu 2018. godine i trajat će sve do kraja 2019. godine. Na projektu je angažiran isti tim izvođača i nadzornih inženjera kao u postupku rekonstrukcije potkrovlja TICM1 zgrade. 

Zgrada TICM3 na početku rekonstrukcije

2018. godine potražnja za poslovnim prostorima u poduzetničkom inkubatoru TICM-a i dalje je rasla, a u poduzetničkom inkubatoru nalazilo se 29 poduzeća sa stotinjak zaposlenika.

Zaposlenici TICM-a nastavili su s pružanjem savjetodavnih usluga iz područja u kojima posjeduju znanja i ekspertizu inkubiranim poduzećima te vanjskim klijentima. Zainteresiranim vanjskim klijentima pružane su usluge izrade cjelovitih projektnih prijedloga za apliciranje na otvorene javne pozive namijenjene sufinanciranju projekata istraživanja i razvoja te ulaganju u infrastrukturu MSP sektora. 

2018. godine uspješno je završio projekt Azimut znanja, započet godinu ranije, a financiran u sklopu ERASMUS+ Programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport kao dio ključne aktivnosti 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Nastavljena je i provedba projekata DIGITRANS – Digitalna transformacija dunavske regije, Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru  znanja Međimurske županije te Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra Prelog.

Započela je i provedba projekta TICM PPI 4.0 MSP, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 335.555,57 HRK. Projekt je započeo s provedbom 1.3.2018., a trajao je do 1.9.2019. godine. U okviru projekta poduzetnicima su postale dostupnije usluge upravljanja projektima financiranima iz EU fondova, usluge pripreme dokumentacije i upravljanja postupcima nabave te usluge individualiziranih programa mentoriranja u postupku prijave na natječaje za bespovratna sredstva. 

Iste godine, započela je provedba projekta ustanove Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec u kojem TICM ima ulogu operativnog tijela. Sredinom 2018. godine, započela je i provedba projekata sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda – Empowering for Growth 3 te Istakni se, osvoji posao 2. 

Krajem godine pokrenut je projekt Centra izvrsnosti iz informatike – faza 1, na kojem je TICM sudjelovao kao partner zajedno s Međimurskom županijom, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec, 3. Osnovnom školom Čakovec te Međimurskim informatičkim klubom, dok je prijavitelj bila udruga Mladi informatičari Strahoninca. TICM je nastavio i s pružanjem podrške u pripremi i provedbi projekata u sklopu 7. kruga PoC programa. 

2018. godine TICM je bio vrlo aktivan u vidu organizacije edukativno – informativnih aktivnosti te održao ukupno 18 seminara/radionica/tribina, šest MeCoDe meetupova – susreta profesionalaca i zaljubljenika u informatičke tehnologije. Osim toga, te je godine organizirano i nekoliko studijskih posjeta učenika osnovnih i srednjih škola, studenata visokoobrazovnih institucija i udruženja poduzetnika s područja Međimurske i Varaždinske županije te šire. 

2018. godine TICM-ovom timu pridružuje se stručni suradnik u Odjelu za projekte Tomislav Breznik, a godinu dana kasnije Simona Žikić, stručna suradnica u istom odjelu.  

 

 

Izradu vremenske crte sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.