< povratak

Tijekom pet godina djelovanja, u TICM-ovom poduzetničkog inkubatoru poslovalo je 32 poduzeća. Krajem 2015. godine usluge inkubacije koristilo je 20 poduzeća pri čemu je šest poduzeća uspješno završilo proces inkubacije. 

S obzirom na veliku potražnju za uslugama inkubacije te nedovoljne kapacitete TICM-a da na istu pozitivno odgovore, 2015. godine intenzivno se krenulo s pripremom projektne dokumentacije za rekonstrukciju potkrovlja zgrade TICM1. U okviru novoobnovljenog potkrovlja poduzetnicima se planiralo staviti na raspolaganje dodatnih 408,47 m2  koje će obuhvaćati uredske i zajedničke prostore te prvi coworking ured na području Međimurske županije. 

Neuređeno potkrovlje TICM1 zgrade za koje je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija s ciljem njegove adaptacije i prenamjene u dodatni prostor poduzetničkog inkubatora.

Te godine, djelatnici TICM-a i nadalje kontinuirano pružaju savjetodavne usluge iz područja u kojima posjeduju znanja i ekspertizu inkubiranim poduzećima i ostalim klijentima, s naglaskom na pripremu i provedbu poduzetničkih projekata sufinanciranih sredstvima EU fondova.  

Tijekom 2015. godine, provodili smo 12 projekata i organizirali 20 događanja (edukacije, predavanja i konferencije) na kojima je prisustvovalo više od 550 sudionika. 

Neki od novih projekata uz nastavak prethodno spomenutih, bili su “Razvoj poduzetničkog IKT inkubatora u Gradišci”, program “Poduzetnički impuls” za 2014. godinu, mjere: Tehnološki parkovi, poslovni inkubatori i poduzetnički akceleratori i Internacionalizacija poslovanja, projekt “Osnaživanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije”, projekti “Razvojno-edukacijski cnetar za metalsku industriju – Metalska jezgra” i “Obnova i opremanje TICM-a III”, projekt “Kompas znanja”, “Program provjere inovativnog koncepta” – 5. i 6. krug programa, projekt “Politike za razvoj eko sustava (WMAPOL) web i mobilnih aplikacija (WMA)“, projekt u sklopu Interreg Danube transnacionalnog programa 2014.-2020. – Digitalna transformacija u Dunavskoj regiji – DIGITRANS. 

Od svih događanja realiziranih tokom 2015. godine potrebno je istaknuti tehnološku konferenciju Weblica. Na konferenciji koja je okupila više od 100 sudionika koji su imali priliku prisustvovati predavanjima iz područja web tehnologija, upravljanja razvojnim timovima i platformi za virtualnu stvarnost, TICM je bio jedan od organizatora. Pregršt pitanja i zanimljivih diskusija za vrijeme i u pauzama između predavanja, učinili su konferenciju ujedno i prilikom za umrežavanje, dijeljenje iskustava i prenošenje znanja što je izuzetno važno za sve one koji su uključeni u proces stvaranja softverskih proizvoda. Organizacijski odbor Weblice 2015 osim TICM-a činila su poduzeća Tria d.o.o., Entitas d.o.o., PlusIT i S-Soft Software. 

  1. godine TICM-ovom timu pridružuje se stručna suradnica Lea Trojnar Mustak.

 

 

Izradu vremenske crte sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.