< povratak

Uz redovne aktivnosti, TICM je u 2013. godini nastavio provoditi projekte iz 2012. godine te započeo sudjelovanje u novim projektima.  Novi projekti u kojima je TICM sudjelovao tijekom 2013. godine:

  • Projekt MVP – Mladi, Vrijedni, Poduzetni u kojem TICM ima ulogu partnera, a kojim se nastoji poticati partnerstvo u procesu zapošljavanja između lokalnih dionika na području Međimurske županije.
  • Projekt Maraton u kojem TICM ima ulogu partnera na projektu čiji je opći cilj povezivanje poduzeća, istraživača i studenata kroz on-line burzu studentskih istraživačkih radova i predstavljanja praktičnih rješenja za uočene gospodarske i razvojne izazove u programskom području.

TICM je jedan od prepoznatih centara za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta (Proof of Concept – POC program) koji je pokrenuo sadašnji HAMAG-BICRO. Program podupire predkomercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. 2013. godine TICM je u provedbi imao 3 projekta u okviru 4. kruga programa.

Tijekom 2013. godine značajni napori uloženi su u pripremne aktivnosti za osnivanje Metalske jezgre što je uključivalo sastanke s potencijalnim partnerima, klijentima, financijerima, arhitektima i konzultantima. Projekt Centra znanja Međimurske županije bit će prijavljen za financiranje na natječaj za financiranje poslovne infrastrukture koji vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u veljači 2014. godine. 

Centar znanja Međimurske županije

  1. godine TICM-ovom timu pridružuje se sadašnja pomoćnica direktora Sana Đukes.

 

 

Izradu vremenske crte sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.