< povratak

Godinu dana nakon otvorenja zgrade TICM1 dovršena je rekonstrukcija i opremanje zgrade TICM2 smještene odmah do zgrade TICM1 na adresi Bana Josipa Jelačića 22/c. Njezinim otvorenjem su poduzetnicima postali dostupni uredi i zajedničke prostorije ukupne površine 1305,10 m2. Zgrada se počela popunjavati vrlo brzo. Pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju potkrovlja i ove zgrade te se čekaju odgovarajući natječaji za realizaciju.

Fotografija iz 2016. godine: zgrada TICM2 u prvom planu, TICM1 i zgrada MEV-a u nastavku

Nakon dvije godine djelovanja u okviru REDEA-e stvorili su se uvjeti za samostalni rad TICM-a. Tijekom prve dvije godine provedbe projekta obnovljene su zgrade TICM1 i TICM2 ukupne površine cca 2.600 m2 čime su stvoreni uvjeti za pružanje inkubacijskih usluga te organizaciju edukacija i konferencija. Paralelno je izgrađena jezgra TICM-ovog tima koji je nakon odvajanja prešao u novo poduzeće Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

TICM je intenzivirao rad na ostvarenju strateških ciljeva:

  • poticanje tehnološkog razvitka regije kroz razvoj tehnološke infrastrukture, izgradnju materijalnih i ljudskih kapaciteta te stvaranje uvjeta za zapošljavanje i napredovanje mladih stručnjaka;
  • stvaranje uvjeta za inkubaciju na znanju utemeljenih poduzeća te poticanje njihovog osnivanja i djelovanja u okviru TICM-a;
  • stvaranje uvjeta za pružanje usluga vezanih uz transfer tehnologija i komercijalizaciju inovacija;
  • jačanje regionalna i međunarodnih partnerstva s ciljem pružanja kvalitetnih usluga i transfera najboljih praksi.

Od samog početka uprava i zaposlenici TICM-a ulažu kontinuirane napore ne bi li TICM postao jezgra razvoja na znanju utemeljenih poduzeća čije će djelovanje utjecati na povećanje dodane vrijednosti međimurskog gospodarstva. Već 2011. godine u proces inkubacije je uključeno 11 informatičkih poduzeća, a osim toga organizirane su edukacije i konferencije s ciljem promicanja inovativnog poduzetništva i podizanja svijesti i razine znanja o inoviranju i specifičnim tehnološkim područjima.

 

 

Izradu vremenske crte sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.