Digitalna tehnologija utječe na svaki aspekt života. Komunikacija, zabava, posao i putovanja samo su neka od područja koja su posljednjih nekoliko godina doživjela pravu digitalnu transformaciju. Posjedovanje znanja i vještina primjenom kojih možemo prepoznati i iskoristiti prednosti digitalnih tehnologija nikad nije bila od veće važnosti.

Održana je prva informativna radionica na temu Google uredski alati i napredno pretraživanje

S ciljem transfera znanja o bezbrojnim mogućnostima primjene digitalnih tehnologija u obavljanju poslova, 17. lipnja 2020. godine Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) održao je prvu informativnu radionicu u okviru projekta TICM PPI 5.0 MSP na temu Google uredski alati i napredno pretraživanje Interneta.

Informativna radionica bila je namijenjena poduzetnicima i njihovim zaposlenicima koji žele maksnimalno iskoristiti Google u svrhu racionalizacije poslovnih procesa i smanjenja troškova. Predavač, stručni suradnik u Odjelu za projekte Tomislav Breznik, kroz petosatnu radionicu polaznike je upoznao s mogućnostima Google Chrome-a, Google Search-a, Google docs-a te Google drive-a.

Na samom početku sudionike je pozdravio direktor TICM-a, g. Ivan Plačko kako bi ih upoznao s ciljevima i aktivnostima provedbe projekta TICM PPI 5.0 MSP u okviru kojeg je organiziran i ovaj događaj.  U prvom dijelu informativne radionice naglasak je bio na informiranju sudionika o mogućnostima naprednog pretraživanja interneta pomoću Google tražilice. Sudionici su se upoznali s filtrima, pojmovima i operatorima primjenom kojih će brže i lakše doći do relevantnih rezultata pretraživanja.

Polaznici informativne radionice

Drugi dio informativne radionice bio je usmjeren na predstavljanje Google docs i Google disk alata te informiranje polaznika o njihovim prednostima i mogućnostima u odnosu na  slične alate. Kroz niz primjera voditelj informativne radionice, Tomislav Breznik, sudionike je informirao o načinima i trikovima korištenja alata nakon čega su oni samostalno isprobali mogućnosti koje im isti nude. Voditelj Odjela za projekte, Igor Kovačić, polaznicima je pomagao u  izvođenju praktičnih vježbi.

Polaznici su u praktičnom dijelu samostalno isprobavali mogućnosti prezentiranih Google alata

U posljednjem dijelu radionice polaznici su, koristeći alat Google karte, pretraživali sadržaje i podatke o različitim mjestima, provjeravali stanje u prometu, recenzije i ostale informacije. Također, voditelj ih je upoznao s aplikacijom Find my phone kojom su locirali vlastite mobilne uređaje te aplikacijom Google Lens koja korisnicima pruža informacije o gotovo bilo čemu u što je u tom trenu usmjerena kamera njihovog pametnog telefona.

S obzirom na razinu zadovoljstva polaznika, što pokazuje provedena evaluacija, te visoku razinu zainteresiranosti i interaktivnosti polaznika tijekom cijelog trajanja informativne radionice, možemo zaključiti da je TICM organizirao i održao još jedan uspješan događaj. Sigurni smo da će sudionici stečeno znanje primjenjivati u svojim svakodnevnim aktivnostima i time doprinijeti kvaliteti istih.

TICM nastavlja s organizacijom aktivnosti informiranja i povezivanja i u narednim mjesecima. S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a pozivamo vas da redovito pratite našu internetsku stranicu Facebook profil.


Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: