Početak projekta: 1. ožujak 2013. godine

Crowd storming je pilot projekt kojeg već treću godinu zaredom Tehnološko-inovacijski centar Međimurje provodi u suradnji s dvjema obrazovnim institucijama – Fakultetom organizacije i informatike, Varaždin, i Međimurskim veleučilište u Čakovcu, s ciljem doprinosa smanjivanju neravnoteže između ponude i potražnje na tržištu radne snage u IT industriji kroz povezivanje akademskog, javnog i gospodarskog sektora.

Specifični ciljevi projekta su sljedeći:

  • unaprijediti vještine budućih IT stručnjaka – studenata završnih godina tehničkih fakulteta – kroz rad na realnim IT projektima mentoriranima od strane uključenih poduzetnika,
  • doprinijeti razvoju suradnje između obrazovnih institucija, gospodarskog sektora i poduzetničkih potpornih institucija kroz realizaciju zajedničkih projekata s ciljem stvaranja sinergije u području zapošljavanja,
  • omogućiti poslodavcima lakši dostup do kvalitetnih i perspektivnih potencijalnih zaposlenika uz mogućnost testiranja njihovih potencijala/kapaciteta te unaprjeđenja znanja istih u području IKT-a.

Krajnji korisnici projekta Crowd Storming su redovni i izvanredni studenti završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Informatike i Ekonomike poduzetništva, te studenti završne godine stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju Fakulteta organizacije i informatike Varaždin kao i redovni i izvanredni studenti završnih godina studija Računarstva Međimurskog veleučilišta u Čakovcu koji će kroz rad na konkretnim zadacima usavršavati svoja teoretska i praktična znanja sa svrhom specijalizacije u određenom (IT) području.

U nastavku vezane vijesti i objave uz projekt.


INFO DAN – Kako do željenog radnog mjesta nakon diplome?

U četvrtak 9. travnja 2015., u sklopu Info dana na Fakultetu organizacije i informatike studentima predstavljen pilot projekt Crowd storming.

 


Poziv na INFO DAN – Kako do željenog radnog mjesta nakon diplome?

Poziv studentima Fakulteta organizacije i informatike na INFO DAN – Kako do željenog radnog mjesta nakon diplome, prilikom kojeg će se upoznati sa projektom Crowd storming, radom poduzetnika i temama istraživačkih projekata.

 


Studentima olakšan put do prvog zaposlenja

U utorak, 17. ožujka 2015. godine, na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, pred dvoranom punom studenata 2. godine računarstva, održan je info dan na kojem je predstavljena burza istraživačkih i razvojnih projekata na kojima studenti mogu steći iskustvo praktičnog rada i prije završetka samog studija.