Iako ga mnogi koriste u obavljanju svojih radnih zadataka, većina korisnika služi se samo osnovnim funkcijama MS Excela, ne znajući koje su mu sve mogućnosti primjene. Kako bi upoznali zainteresirane polaznike s naprednim mogućnostima Excela poput pivot tablica, matematičkim i logičkim funkcijama te drugim funkcionalnostima, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) organizira dvodnevnu edukaciju:

MICROSOFT EXCEL ZA POSLOVNE KORISNIKE

koja će se održati 27. i 28. rujna, od 9:00 do 13:00 sati,
informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/N Čakovec (TICM3).


Cilj edukacije je upoznati polaznike s formulama, funkcijama i mogućnostima Excela koje mogu koristiti u svakodnevnom obavljanju uredskih poslova, bilo da je riječ o uspostavljanju baze podataka, analizi financijskih podataka, izradi izvještaja ili vizualnoj prezentaciji.

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz prezentaciju, praktične vježbe i individualnim radom na računalu. U kotizaciju edukacije uključeni su tiskani materijali, praktične vježbe, korištenje računala s instaliranim MS Excelom 2013 i osvježenja tijekom pauze.


PROGRAM

 1. DAN – RAD S FUNKCIJAMA I FORMULAMA (srijeda, 27. rujna 2023. godine, od 9 do 13 sati)
 • Upisivanje funkcija i formula, apsolutno i relativno adresiranje,
 • Računske operacije, matematičke i statističke funkcije (SUMIF, SUMIFS, COUNTIF, AVERAGEIF),
 • Logičke funkcije (AND, OR, NOT, IF),
 • Primjena VLOOKUP i HLOOKUP funkcija,
 • Funkcija IFERROR,
 • Uvjetno oblikovanje i formatiranje ćelija,
 • PRAKTIČNA VJEŽBA.

 

 1. DAN – RAD S PIVOT TABLICAMA, „ŠTO AKO“ ANALIZA, STVARANJE I POKRETANJE MAKRONAREDBE (četvrtak, 28. rujna 2023. godine, od 9 do 13 sati)
 • Kreiranje i pozicioniranje pivot tablice,
 • Dodavanje i proširivanje redova i stupaca u pivot tablici,
 • Dodavanje zapisa u izvornu tablicu pivot izvještaja,
 • Prilagodna pivot izvještaja po dimenzijama i mjerama,
 • Oblikovanje i uređivanja pivot tablica,
 • Primjena Goal seek alata,
 • Generiranje scenarija i provjera ishoda,
 • Izrada i korištenje makronaredbe.
 • PRAKTIČNA VJEŽBA.

PREDAVAČ

Tomislav Breznik, mag. oec, stručni je suradnik u Odjelu inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. U sklopu projekta Istakni se osvoji posao 2 održavao je radionice iz osnovnih i naprednih informatička znanja s ciljem podizanja razine informatičke pismenosti kod nezaposlenih osoba. Vodi radionice na temu uredskih i web alata u poslovanju za različite ciljne skupine. Polaznici su mahom veoma zadovoljni Tomislavovim pristupom što potvrđuju visoke ocjene i pohvale koje dobiva u evaluacijskim obrascima.

„Edukacija je bila vrlo korisna i konkretna i vjerujem da većinu toga što smo čuli možemo krenuti primjenjivati odmah. Lijepo je isto tako kada čovjek neke stvari zna od prije, ovdje se podsjeti, malo dodatno utvrdi gradivo i jasno zna u kojem smjeru treba krenuti dalje” – polaznik seminara “NAPREDNI EXCEL ZA PODUZETNIKE” (22. travanj 2021 g.).

„Vrlo korisna radionica objašnjena na jednostavan način. Pohvala predavaču na susretljivosti.“ – polaznica radionice „KORIŠTENJE BESPLATNIH UREDSKIH ALATA U POSLOVANJU“ (17. ožujka 2021. g.).


Cijena edukacije iznosi 60 EUR potencijalni sudionici prijavljuju se ispunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na podnožju najave. Prijave se zaprimaju do popunjena kapaciteta informatičke učionice (10 osoba).

Poželjno je da polaznici posjeduju osnovno znanje rada u Excelu.

Plaćanje se vrši avansno prije početka edukacije. Polaznici na edukaciju moraju donijeti potvrdu o izvršenom plaćanju ili je prethodno poslati na e-mail: info@ticm.hr.

Podaci za plaćanje:

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Bana Josipa Jelačića 22b, Čakovec

IBAN HR3523400091116043187 kod PBZ d.d.

Iznos: 60 EUR

Opis plaćanja: Excel edukacija

Napomena: Račun se izdaje na osobu/poduzeće koje je izvršilo uplatu kotizacije. Za sva pitanja molimo obratiti se na info@ticm.hr.


PRIJAVA

  Podijeli: