Digitalne tehnologije postaju nezaobilazne u svim aspektima života, a vještine i znanja koja podupiru digitalnu pismenost nikad nisu bila od veće važnosti. Izrada, oblikovanje i upravljanje digitalnim dokumentima iziskuju dobro poznavanje i vještinu korištenja alata koji u svakoj sljedećoj inačici dobivaju nove mogućnosti i time, uglavnom, olakšavaju rad korisnicima koji ih znaju iskoristiti.

Kako bi se omogućilo većem broju ljudi lakše snalaženje na internetu, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) je u sklopu 13. tjedna cjeloživotnog učenja organizirao besplatnu edukaciju pod nazivom „Google alati i napredno pretraživanje interneta“. Edukaciju je vodio Tomislav Breznik, mag. oec, stručni suradnik u Odjelu za projekte u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

U prvom dijelu edukacije, održanom u četvrtak, 3. listopada 2019. godine, naglasak je bio na naprednom pretraživanju interneta pomoću Google tražilice. Polaznici su se upoznali s filtrima, pojmovima i operatorima pomoću kojih se brže i lakše pronalaze relevantni rezultati pretraživanja. Predstavljeni su trikovi i savjeti prilikom korištenja Google Drive servisa i njegove prednosti u odnosu na druge slične aplikacije. U praktičnom dijelu, polaznici su pomoću svojih Gmail računa izrađivali mape, spremali i dijelili dokumente te kroz aplikaciju Find my phone locirali vlastite mobilne uređaje.

Sudionici edukacije

Drugi dio edukacije, održan u petak, 4. listopada 2019. godine bio je posvećen uporabi programa za pretvaranje dokumenata te s navigacijom korištenjem Google karata. Kroz niz primjera, sudionici su pregledavali i upotrebljavali razne sadržaje i podatke na kartama, provjeravali stanje u prometu, recenzije i ostale informacije.

Sudionici su bili vrlo zadovoljni edukacijom što pokazuje provedena evaluacija te možemo zaključiti da je edukacija bila pun pogodak. Sigurni smo da će sudionici stečeno znanje primjenjivati u poslovanju i svakodnevnom životu.

Edukacija „Google alati i napredno pretraživanje interneta“

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nastavlja s organizacijom edukacija iz različitih područja prvenstveno zbog izrazitog interesa te uočene potrebe. S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, prijavite se na našu mailing listu te redovite pratite našu internetsku stranicu i Facebook profil.

Podijeli: