PODUZETNICI, UKLJUČITE SE U B LIGHT PROGRAM POTPORA I OSTVARITE DO 135.000 EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA!

Interreg Interreg HU HR

Od 1. lipnja 2017. godine, kroz program potpora Beneficiary Light, financirat će se suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarske i Hrvatske. Navedena inicijativa dio je Interreg V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.-2020.

Prijaviteljima će se tako pružiti prilika za dobivanje 135.000 EUR bespovratnih sredstava po svakom pojedinom projektu i to za razvoj zajedničkih tehnologija, usluga i/ili proizvoda u suradnji s partnerom iz programskog područja, radi uspostave nove opskrbne mreže i/ili zajedničkog nastupa na dosad neosvojenim tržištima.

Svaki Light projekt treba se sastojati od najmanje po jednog korisnika s obje strane granice, koji mora biti registriran ili imati podružnicu unutar područja definiranog programom te pripadati kategoriji malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) kako je propisano u prilogu 1. uredbe Komisije 651/2014/EU.

Intenzitet sufinanciranja iznosi 75% ukupno prihvatljivih troškova projekta. Propisana minimalna vrijednost projekta je 40.000  EUR, a maksimalna 180.000 EUR.

Korisnici sredstava iz B Light programa bit će odabrani kroz sljedeće selekcijske faze:

  1. Prva faza odabira (Light Concepts) stavljat će naglasak na jasno razrađen sadržaj projekta. Projektni prijedlozi bit će zajednički pripremljeni od strane suradničkih MSP-ova kao partnera na projektu, na engleskom jeziku, uz podršku vanjskih tijela za podršku u pripremi projektnih prijava. Prijava će se vršiti kroz B Light platformu putem koje je moguće pronaći i potencijalne partnere.
  2. U slučaju pozitivne evaluacije u prvom selekcijskom koraku projektni konzorcij pristupit će izradi cjelovite projektne prijave što predstavlja drugu fazu odabira (Light Project Proposals).

Više informacija o programu možete pronaći na internetskim stranicama Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i stranici https://www.b2match.eu/blight.   

Za sva pitanja i podršku u pripremi projektnih prijava poduzetnici se mogu izravno obratiti sljedećim posredničkim tijelima programa:

HRVATSKA

  1. HAMAG-BICRO (Zagreb)
  2. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA (Čakovec)
  3. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja (Koprivnica)
  4. VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (Virovitica)
  5. Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje (Osijek)

MAĐARSKA

  1. Zala County Foundation for Enterprise Promotion – ZMVA (HU)
  2. Entrepreneurs’ Centre of Somogy County Public Foundation – SMVKK (HU)
  3. Baranya County Development Agency Non-profit Ltd. – BMFÜ (HU)
Posted in Natječaji, Novosti, Vijesti and tagged , , , , .